Världen har fått bröllops feber..

Det gick ju inte att missa Kate & Williams bröllop igår även om jag i det stora hela bara var intresserad av brudklänningen. Måste ärligt erkänna att jag var riktigt nyfiken på hur den skulle se ut, och jag blev inte besviken.
Klänningen var helt underbar och Kate passade otroligt bra i den (även om jag tycker att hon gått ner alldeles för mycket i vikt).

Men jag måste säga att hennes syster, Philippa, var lika vacker hon (om inte mer) i sin enkla men vackra klänning.

Visst är den underbar.. :)

Annars gjorde jag inte så mycket igår. Fixade och donade här hemma och gjorde ostglass som jag ska ta med mig till Footy ikväll. Det är hejdå bbq för mig och välkommen hem för hans nya hundvalp Fingle. :)

Funderar på om jag ska göra kanelbullar idag.. Har ingen bättre för mig egentligen. Borde väl kanske börja packa väskan men jag orkar inte. Har ju hela söndagen på mig, samt måndag förmiddag. Vi får se.
Jag har iallafall dammsugit och skurat så att huset är rent och fint när jag åker. Ska bli spännande att se vad jag kommer hem till. Tror knappast att Danny kommer att göra några större kraftansträngningar :)

Så ikväll bbq med några vänner, söndag morgon blir det frukost med Met, Scott & Sally och sen ev. middag med Ross & Marg. Jag ska ju faktiskt vara borta i en hel månad så dom kommer att sakna mig något otroligt! :D

Danny har börjat ångra sig och vill inte riktigt att jag ska åka...men, jag är ju snart tillbaka :)

Nej, ska kanske ta och fixa dom där kanelbullarna en gång för alla.

Hej så länge..

Puss & Kram

Vecka 21

Hej hopp.. Så nu är vi i vecka 21 (alltså v.20 +6) och jag har ju inte haft tid med uppdatering så här kommer den. :)

Gravid.se

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.Ja halsbränna kan man ju lugnt påstå att jag har haft. Ingen höjdare men jag överlever. Har haft kramp i magen tillochfrån men det har börjat lätta nu.
Det har blivit svårare och svårare att hitta en bra sovställning men jag gissar att det är en del av att vara gravid. 
Känner av små sparkar då och då men det är inga större rörelser. 

Har fortfarande inga cravings utan äter som vanligt även om det blev rätt mycket choklad under helgen då alla tagit med sig små chokladägg. :) Viktmässigt har det inte hänt så mycket men jag märker att magen står ut mer så det är nog mest bebis som flyttat på sig.

Startvikt: 66.4kg
Vikt denna vecka: 69.8kg (1kg sen vecka 19)
Total ökning: 3.4kg

Tog en bild i Takkarakka som ni får nöja er med. Då hade jag precis gått in i vecka 21.Hej hopp!

Roma & Carnarvon Gorge

Vilken underbar påsk det har varit. Vi packade ihop allt under torsdagsmorgonen och åkte hemifrån strax efter 9 på morgonen. Vi hade blivit informerade om att det skulle vara kallt så mössa och vantar var nerpackat samt varma kläder.

Det tog ca 5,5 timmar till Roma och då stannade vi i Dalby för lunch i ca 30 minuter. Väl framme i Roma så var det galet hett. Vi hittade till puben/hotellet där vi lyckats få det sista rummet i hela Roma (påsken är tydligen alltid fullbokad i Roma). Som tur var så var personalen riktigt hjälpsamma och lät oss parkera bil med släp bakom hotellet så att ingen kunde komma åt det. Vi hade varit lite oroliga men det löste sig galant.

Först så tog vi en snabb prommis runt kvarteret innan vi gick in på puben, köpte en varsin dricka och spelade lite Fia med knuff. :)Jag ser helt gigantisk ut på den här bilden men det bjuder jag på...

Vi åt en fantastisk middag i pubens restaurant och sen gick vi upp på vårt rum och gjorde oss redo för sängen. Spelade lite Fia och läste lite. Pub ägaren hade varnat oss att det var ett band som skulle spela på kvällen från 20.30 till midnatt men vi trodde inte att det skulle vara något problem. Tills vi insåg att vårt rum låg precis ovanför scenen! :) Som tur var så spelade som riktigt bra musik och mestadels covers som vi kunde sjunga med till. *hahaha* Towella somnade utan problem men jag & Danny låg och nynnade till nästan varje låt. Danny somnade runt 22 men jag låg vaken tills bandet spelar klart.

Fredag morgon så gjorde vi oss iordning och bestämde oss för att dra iväg mot Carnarvon vid 9 tiden. Planen hade varit att vänta in Hannah & Footy men dom skulle inte anlända förrän vid 11 tiden och det fanns absolut ingenting att göra i Roma på Långfredagen. Allt var stängt. Så vi drog iväg.

Det var en underbar sträcka med otrolig utsikt :) Vi stannade till vid en minnesplats för en flygkrasch och fikade lite.

Efter en snabb fika så bar det iväg igen.

Vi var framme i Takkarakka strax innan 12 och satte upp tält och fixade iordning allt och insåg att kallt var det definitivt inte. Snacka om att ha blivit grundlurade. Det var galet varmt och vår campingplats var precis intill en liten badplats. Vi kom överens om att bada i underkläder och t-shirts. :)

Bara älskar min bil :)
The Platypus pool där vi badade :)
Tillslut dök resten upp.. Hannah, Footy, Helen & David.Ingen utav oss hade packad badkläder så det fick bli klädsim för hela bunten :) Very nice!


Kookaburror fanns det gott om :)

På kvällen så stod jag för maten och jag gjorde hamburgare som vi åt framför brasan. Det blev en relativt tidig kväll för oss allihop.

På lördag morgon så begav vi oss iväg för att gå på en bushwalk..


The Art Gallery

Jag, Danny & Towella vände och gick tillbaka efter the Art Gallery medans de andra fortsatte. Totalt blev det en prommis på lite mer än 3 timmar vilket jag var väldigt stolt över. Speciellt när vi var tvugna att korsa vattendragen då min balans inte är vad den borde vara.. Magen är tyngre än man tror :)

Väl tillbaka så spelade vi spel och när resten av gänget kom så badade vi. På kvällen grillade vi marshmallows och myste framför brasan. Helen & david stod för middagen och det blev marockanskt. Kött gryta med couscous. Mums!

På söndag morgon så drog vi iväg till the Rockpool och badade. Snacka om iskallt vatten men det var rätt sknt då det var galet hett i solen.


Linsskyddet strulade lite..Sen blev det kubb där vi tjejer fick stryk så det bara sjöng om det...Efter kubb matchen så drog vi tillbaka till campingen och åt lunch. Hannah, Footy, Helen & David drog sen iväg på en ny bushwalk men vi stannade kvar och spelade spel och tog det lugnt. Vi letade efter en sköldpadda som Danny sett första dagen men lyckades inte hitta den igen.

På kvällen bjöd Hannah på kyckling curry gryta med ris och sen satt vi vid brasan som vanligt.

På måndag morgon så sprang jag på en kookaburra när jag var på väg till duschen. Den posade lite för mig :)Visst är den fin :)

Hannah, Helen & David gjorde sig iordning för ytterliggare en bushwalk men Danny & Footy hade fått i sig alldeles för mycket kvällen innan så de stannade kvar i sina tält. :) Jag & Towella spelade spel, kubb och gick till en liten lookout i närheten. På vägen hem lyxade vi till det med en varsin glass :)

När gänget kom tillbaka så badade vi igen och sen tog vi det lugnt och spelade kubb. Denna gång var det Europa mot Oceanien... Dvs. jag, Hannah (UK), Footy (UK) och Towella (Irland) mot Danny (AUS), David (AUS) och Helen (NZ). Europa vann 2 av 3!! Helt klart bäst!! :)

På tisdag morgon gick vi upp kl.5.30 och packade ihop allting och vid 7 så började vår resa. Resan gick smidigare än förväntat och trafiken var inte alls tokig. Vi var i Ipswich vid 3 tiden och beslutade oss då för att skjutsa hem Towella med en gång. Väl på motorvägen så insåg vi var all trafik var..På motorvägen! Vi var inte hemma förrän kl.17.30 och då var vi helt slut. Det blev ett snabbt dopp i spat och sen middag innan vi ramlade i säng. :)

Vilken toppen semester det blev!! :)

Får skriva lite mer senare.. Nu har jag en massa ärenden att uträtta.

Puss & Kram