Oversvamningarna i Brissy

For att lugna alla darhemma sa drar jag en snabb genomgang av laget har i Brisbane..

Det ar groteska oversvamningar i Queensland overhuvudtaget och idag sa nadde vattnet Brisbane River.
Jag var pa jobbet men alla butiker stangde och lag ode pga varningar om att all kommunaltrafik ev. skulle stoppas sa vi stangde vid 1-tiden. Pa vagen hem sa akte jag over floden och gagatan langs vattnet gick inte att se.

Pillis: Restauranten vi at pa vid vattnet kommer garanterat att ha minst en meter vatten ga igenom lokalen innan torsdag.

Nar jag kom hem sa var Danny redan hemma med nyheterna pa och vi har foljt dom hela dagen. Dom gick forst ut med att det inte skulle vara sa farligt men nu har Wivanhoe dammen nat sin kapacitet och maste slappa ut tonvis med vatten och det kommer att fa Brisbane River att stiga under morgondagen och torsdag. Plus det faktum att det har vrakt ner i flera dagar och ser inte ut att latta en pa ett tag.

I januari 1974 sa hade dom en oversvammning som lag pa 20.6m och forodelsen var total.. Nu ser det ut som att vi kommer att na ett nytt rekord med minimum pa 22m. Det betyder att Brisbane River ar till att stiga ca 4m imorgon och sen ytterliggare 1,6m for att na 5.6m torsdag formiddag. Brisbane ciry kommer da att vara tackt av vatten och tusentals av hem forstorda..

For mig sa ar det inte varre an att jag inte kan komma till jobbet. Vi bor precis utanfor stan men valdigt hogt upp sa det kravs att hela city ligger under vatten for att vi ska fa in vatten i vart hus. Daremot sa kommer det nog vara starka strommar av vatten pa vagarna pga allt regn sa vi haller oss inne.
Vi har redan forberett all matshopping sa vi klarar oss ett tag. Skulle strommen ga sa har vi en generator som kan driva 2 kyl/frys samt lampor och allt annat vi skulle tankas behova. Vi var idag och kopte mer bransle till den sa vi ska nog klara oss ett bra tag.

Sa ni darhemma behover inte vara oroliga for mig men sand en tanke till alla dom som forlorat sina nara och kara, sina hem och allt dom ager i vad som kommer att vara den varsta katastrofen i Australien pa 35 ar.....

Aterkommer med uppdatering om laget forandras..

Kram pa er allihop!!
1 Camilla:

skriven

Kram till dig och alla där.

2 josella:

skriven

TUR att du tänkte till o bosatte dig högt upp på en kulle, du e bra förberedd på allt du ;) kram

3 Nina:

skriven

Hoppas allt ordnar sig! kram

4 Elin:

skriven

Vi tänker en himla massa på er!!!

Kommentera här: