Jag då?

Ja, hur är det med mig då?

Det rullar på kan jag ju säga..

Har inte tränat på ca 8 veckor och jag har haft en sjukt abstinens men jag har äntligen kommit över det faktum att jag inte kommer att kunna träna förrän i januari nästa år. Detta pga olika anledningar. 

#1 Jag har haft problem med bihåleinflammation under en längre tid och fick göra en magnetröntgen för några veckor sen. Det visade sig vara en ganska svår inflammation vilket resulterar i grym huvudvärk dagligen. Fick träffa en specialist i onsdags och han gav mig två olika sorters medicin som jag ska ta men jag måste väntar tills Januari då jag ska opereras om 2 veckor och medicinen kan påverka min läkningsprocess. 

#2 Opertion om två veckor. Lång historia.. Hade ett bröst som inte utvecklades som tonåring och valde att operera in ett implantat när jag var 23. Jag var väldigt nöjd med att ha två lika stora bröst. Sen under år 2008 så gick jag ner 10kg och hade återigen samma problem. Denna gång var mitt opererade bröst större. Jag höll vikten och gjorde en ny operation när jag var 25 (år 2009) så jag fick ett mindre implantat. 
Allt har varit frid och fröjd tills nu, efter ammning av två barn, och mitt andra bröst är mer eller mindre obefintligt. Jag har därför valt att sätta in ett implantat i det också för att få dom någorlunda lika. Samma storlek iallafall (nu skiljer dom 2 storlekar och det är grymt jobbigt). Min privata försäkring samt Medicare täcker en del av kostnaden vilket är skönt. Längtar till nästa fredag!! :)

#3 Gjorde ju illa ryggen för några månader sen och har lyckats göra det igen. Denna gång längre ner och detta pga att jag konstant bär väskor och Jack på vänster sida samt sitter ner under längre perioder pga jobb och studier. Jag måste därför vila upp min rygg, inte bära för mycket och ta många pauser i sittandet och byta position från sittande till stående så ofta jag kan. 

#4 Jobb jobb jobb! Har blivit långa dagar och även om jag varit frisk så hade jag iallafall inte hunnit med att träna. 

Så då har ni lite koll :)

För tillfället så planerar jag min och Dannys camping tripp nästa helg då vi lämnar barnen hemma med Towella och Marietta från Torsdag till söndag.. Känns lite småläskigt att vara borta så länge med det ska nog gå. Vi ska till Mud Bulls and Music vilket är en country festival i Jimna. Vi var där 2009 och Danny har varit där varje år sen dess men jag har missat då jag varit gravid och hemma med barn :) Men inte i år!!

Sen blir det till att fixa allt inför resan till Boracay i december. Inte långt kvar nu!!!! :D

Puss på er!

Lilla Jack

Eller, så himla liten är han ju inte längre :) 

Han springer runt och klättrar på ALLT, lyssnar inte ett dugg på vad man säger och lär sig inte utav sina misstag. En hyffsad sammanfattning av Jack. :)

Han har haft tandvärk i två veckor då fyra kindtänder har ploppat upp och jag tror att hörntänderna är på gång bu också. *suck*

Han har inte riktigt börjat prata ännu förutom pappa och mamma.. Och Nej.. Det order kan han minsann! Innan han gör något som han vet att han inte får så tittar han på mig, skakar på huvudet och säger nej nej nej. Sen skrattar han och går vidare med sitt hyss. Dumma unge :)

Jack älskar att vara ute och det första han gör på morgonen är att hämta sina skor och ge dom till mig.. 
Hans favorit syssla är att jaga hönsen och gå på upptäcksfärd i nanny och poppys trädgård där det finns fåglar, fiskar, kräftor, sköldpadda, blommor och träd :)

Jag har äntligen vant av honom välling/ersättning och nappflaskan blir nästa steg. Han dricker fortfarande ur flaska på kvällen men jag försöker att byta ut den mot hans mugg. Går ju sådär..

Däremot så har han äntligen börjat sova hela nätter! Det har han gjort i ca 1,5-2 veckor och jag kan redan se en stor skillnad i mitt ansikte :D 
Jag ser inte lika sliten ut... 3-5 timmars sömn per natt i ca 1,5 år tar ut sin rätt, men nu jäklar ska det sovas!! :)
Har visserligen jobbat till midnatt flera nätter nu och väcks runt 5 av Jack så jag ser nog lite småtrött ut ibland :)

Bildisar då :)

Puss puss

Toalett träning..

En sak som har tagit upp en stor del av min tid är Millies pott träning. Vi bestämde oss för att börja söndagen den 29:e september då dagmamman skulle vara bortrest veckan efter så jag hade barnen hemma och kunde träna träna träna med Millie. 
 
Dagarna innan vi började så var Millie och jag till Target och köpte trosor som Millie själv fick välja. Det fick bli Dora :)
 
Jag köpte också fodrade trosor för dom värsta olyckorna :)
 
Extra sängskydd införskaffades också. 
 
Innan pott träningen så googlade jag olika tips, tillvägagångssätt och alternativ. Jag valde att göra en belöningskarta med klistermärken för att uppmuntra Millie till att gå på toaletten.. 
Potta hade vi sen tidigare och hon brukade alltid kissa i den innan hon badade på kvällen. 
 


Första veckan gick ju sådär, som väntat. Ett x antal olyckor men inte under sovstunden på dagen vilket är skönt. 
Blev dock mycket tvätt ändå för min del. :)
 
Vecka 2 fortsatte med 2-3 olyckor per dag. Speciellt när hon skulle göra nr 2 (för er som är känsliga). Hon verkade inte kunna känna att det var på gång. På torsdagen så blev Millie magsjuk och vi var tvungna att köra med blöja igen. Hon bad dock om att få gå på pottan några gånger vilket vi uppmuntrade. På lördagen (fortfarande vecka 2) så installerade vi en dubbel toalettsits (en för vuxna och en för barn) och Millie älskade den. Ingen mer potta för Millie som är 'en stor tjej' :)
 
Millies magsjuka höll i sig till onsdagen vecka 3 men sen var det dags att försöka igen. Det var 2-3 olyckor per dag fram till helgen då det helt plötsligt gick helt bakåt. Det blev kanske en tur till toaletten per dag och resten på golvet. Millie verkade njuta av att se mig städa upp efter henne och jag försökte att hålla masken och humöret på topp men det gick inte alla gånger. Några utbrott blev det men jag försökte att förklara läget för Millie utan att visa hur frustrerad jag var.
 
Sen helt plötsligt i början av denna vecka (vecka 4) så var det som om allt föll på plats. Har haft en olycka under en tredagars period och jag är så stolt över mitt lilla barn, som blivit stor =)
Hon är så himla duktig!!!! Jag hoppas verkligen att hon är helt fri från olyckor (förutom en och en annan som hör till) när vi åker på semester i december. Slippa packa med sig så många blöjor och bekvämare för henne också.
 
Visserligen sover hon fortfarande med blöja på natten men jag tror inte att hon kommer att ha det så länge till. Millie ber alltid om att få gå på toaletten innan sängdags och gillar inte att sätta på sig blöja efteråt. Om hon vaknar upp med en torr blöja i en vecka så gör jag nog ett försök till att sluta med natt blöjan..
 
Trött mamma och busungen Millie.. (såg mig själv i spegeln idag och jag ser mycket piggare ut nu, jag lovar). =)
 
 
Så där har ni, en utav anledningarna till att det varit tyst på mitt håll... Jag har varit helt slut...pga frustration och städmani. =)
 
 
Puss på er alla!