'Var får du allt ifrån...?'

'Jag får allt från olika...........håll.
Livet ger mig uppslag, vardagens små händelser inspirerar mig..'
 
Bonuspoäng om ni vet var den inledningen kommer ifrån.. ;)
 
Vilken vecka det har varit..
 
Jag har glömt att berätta vad som hände i fredags morse. Pga att dom reparerat vår uppfart så var jag tvungen att parkera ute på gatan så på morgonen när vi var på väg till dagis så bar jag på alla väskor och barnen bar sina ipads. Jack snubblade på den ojämna marken och tappade ipaden varpå skärmen sprack. Jag visste att Millies hade sprickor i sin också så jag ringde mitt försäkringsbolag för att få dom fixade så det är på gång. Kostar bara $250 istället för att ta dom till en reparatör och betala runt  $400-$450. Roligare kan man ju ha det...
 
På tisdag morgon (igår) så startade inte min bil...Den var helt död. Jag var tvungen att ne Jules, vår granne, om hjälp så hon skjutsade oss till dagis och släppte sen av mig vid bussen.
Väl på bussen så ringde jag till Roadside Assist (kostade bara $149 *suck*) och bokade in en mekaniker att komma och kolla på bilen kl.18 och ordnade så att Marg hämtade barnen åt mig.
 
Mekanikern konstaterade att mitt batteri dött pga att någon (läs Jack) tänt alla lampor i bilen och jag märkte inte det. Jag var tvungen att köpa en laddare vilket kommer att vara till nytta när jag åker till Sverige för att se till att batteriet håller sig i toppform. Det var ytterliggare $125..
 
På kvällen så tände jag ett ljus som jag haft ett tag.. Det är ett doftljus i ett glas och efter att ha nattat barnen så upptäckte jag att glaset spruckit och bränt sönder mitt köksbord... varför inte liksom?
 
Jag skulle kunna vara på riktigt dåligt humör men bestämde mig för att se allt som nyttiga lärdomar och jag lovar att jag lärt mig nödvändiga saker från detta..
 
Hoppas verkligen att jag inte behöver spendera mer pengar på bilen då jag redan spenderat nästan $1000 i April då jag fixade min GPS och bilen var på service. Snabba 10000kr som jag lyckats spendera inom 4 veckor.. Roligare kan man ju ha det..Hahaha!
 
Nej, dags för sängen om jag ska orka gå till gymmet kl5 imorgon bitti..
 
 
Puss på er!
 
 
 

Mors Dag

Idag är det Mors Dag i Australien.. Barnen såg fram emot det och jag njöt av att dricka en kopp te på morgonen innan dom vaknade. Att veta att barnen är trygga i sina sängar och sover gott är det bästa jag vet :)
 
Trött mamma men den bjuder jag på..hahaha!
 
När barnen vaknade så letade dom fram presenterna som dom gjort till mig..
 
 
 
Mammas små hjärtan..
 
Vi gick upp till den lokala markanden för lite frukost mys och sprang även på en vän där. Känns rätt häftigt att jag bott här så pass länge att jag faktiskt känner folk lite här och var.. =)
 
En lite rolig historia angående Millies kofta..
 
Jag var i badrummet och jag hörde Millie fråga Jack om hon fick låna hans stol för att ta ner en klänning och en kofta från hennes garderob.
NO! var hans snabba svar.. 'It's mine!'
 
Millie kom då till mig och bad om hjälp så jag tog ner en klänning till henne men sa åt henne att ha en annan tröja på sig då jag trodde att det skulle vara lite småkyligt. Millie var inte helt nöjd men satte på sig sin klänning och jag gick tillbaka till badrummet.
Då hörde jag Millie igen:
'Jack, can I borrow your chair to grab my cardigan? Mamma won't let me..'
'YES! I'll get it in my room and come in and help you..'
 
Hahaha!! Jag vet inte vilket som var värst.. Det faktum att Jack gör allt för att gå mig på nerverna eller att Millie vet om det och använder det för egen vinning.
 
Jack kom direkt in till mig efteråt... 'Mamma, I gave Millie the sparkly cardigan...' och det sa han med det största leendet nånsin.. Han är så fullifan min lilla jack =D
 
 
 
Mini pannkakor med nutella.... =)
 
 
 
Coolaste killen på stället!
 
Efteråt åkte vi direkt till Ross å Marg med blommor till Marg och en parfym. Vi åt morning tea medans vi väntade på Bec och barnen. När dom kom så blev det mera kakor och barnen lekte ute i gräset..
Vi åt lunch där och sen bar det iväg till Mutti för att träffa Met och ge henne en morsdag present, en till parfym.
Där stannade vi i några timmar och umgicks med Mets systrar och deras vuxna barn.
Danny ringde till Met under tiden som vi var där och helt plötsligt så gav Met telefonen till mig då han ville önska mig en glad morsdag.. Hoppsan! Han var hemma med 'man-flu' så han hade antagligen feber och var förvirrad..hahaha.. Men jag tackade så mycket för omtanken.. :)
 
Vi åkte hem och åt middag och myste en stund framför tvn innan det var dags för läggdags.
 
Själv är det dags för sängen nu.. Redo för en ny vecka på jobbet!
 
 
Ha en toppen dag allesammans!!!

Roadtrip..

Barnen sov hos nanny å poppy i fredags natt så jag passade på att jobba över lite och kom inte hem förrän halv nio på kvällen och sen jobbade jag en stund hemifrån innan jag inte orkade mer..
 
Det blev sovmorgon till kl 6 på lördag morgon och sen begav jag mig till Ross och Marg då vi skulle bege oss ut på en roadtrip.
 
Målet var att åka till en marknad i Mulgowie vilket ligger ungefär 1 timme och 10 minuter härifrån. Vi åkte i Ross nya Sahara (saknar min gamla Sahara kan jag lova) och som tur var så har den en dvd spelare så vi i baksätet (barnen och jag) tittade på Ice Age på vägen dit.. =)
 
Barnen med farmor och farfar...
 
Självklart så måste det gungas om det finns en lekpark.. =)
 
 
 
Så himla härligt med lite natur och oändliga vyer.. <3
 
 
 
 
 
Jack älskade musiken som dom spelade.. =)
 
"Vi har det bra, vi här bak i bilen..."  =)
 
Vi var hemma strax efter lunch och vi höll oss inne pga värmen till strax efter 4 då vi åkte till en lekpark i närheten. Där sprang vi på några kamrater från dagis så vi stannade tills det blev mörkt..
 
Barnen slocknade på en gång efter middag och bad =)
 
Haha, mammas älskade lilla tjej..  <3
 
Puss Puss